Утре ще е предимно слънчево

Региони

20-10-2013, 23:50

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

През нощта над страната времето ще бъде ясно и тихо. След полунощ в равнините и низините ще започне да се образува мъгла, съобщава дежурният синоптик при Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Минимални температури между 3° и 8°, в София около 4°.

Утре преди обяд в равнините и низините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Подобрение на видимостта и намаление на облачността ще настъпва около обяд. Предимно слънчево ще бъде времето в планинските райони. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 19° и 24°, в София – около 19°.

Над Черноморието преди обяд ще има ниска слоеста облачност, а на места и мъгла. Подобрение на видимостта ще настъпва около обяд и след пладне ще бъде предимно слънчево. Почти тихо. Максимални температури: 18°-20°. Температурата на морската вода е 16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Топло време, с максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 11°.

Във вторник преди пладне в низините и котловините ще има ниска облачност или мъгла. След пладне видимостта ще се подобри, облачността ще се разкъса и ще намалее, на места до слънчево време. Минималните температури ще се повишат, максималните - без промяна. В сряда на повече места ще има ниска облачност и мъгла и в отделни райони те ще са трайни. В източните райони ще духа до умерен вятър от североизток-изток. Температурите слабо ще се понижат. В четвъртък облачността ще се увеличи, но ще е почти без валежи.