Извадиха запис на Тотев! Славчо му иска оставката

Мисия Пловдив

21-10-2013, 11:38

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

На аудиозаписа кметът казва, че общинският съвет умишлено гласувал незаконни решения

Медии получиха аудиозапис на кмета Иван Тотев, в който се чува как той казва, че местният парламент умишлено гласува незаконни решения.

Записът е от партийно събрание на ГЕРБ, водено от Тотев. Незаконните решения се гласуват умишлено, за да се връщат от областния управител Венцислав Каймаканов. Целта е вината за нереализираните в града проекти да пада върху него, а не върху общинската администрация. На записите от събранието се чува още как кметът Иван Тотев обяснява, че се подготвя за гласуване “брутално незаконно решение”.

Искането да подам оставка е несериозно. Вече се записват хора в тоалетните. Прави се извадка и думите придобиват друг смисъл без контекста. Затова не желая да коментирам, заяви днес градоначалникът. Това е незаконно, неморално и без реална основа. Според мен е по-важно да се разбере, кой или коя е отговорен за този запис, коментира още кметът.

В Пловдив имаме остра политическа конфронтация. Филмът за изборите в "Източен" дори беше прожектиран в Страсбург. Затова от тук до следващите избори очакваме още много подобни атаки, най-вече срещу кметове на ГЕРБ. Това обаче ще ни направи по-силни, изтъкна Тотев. По думите му фактът, че управляващите имат стабилно мнозинство в ОбС и решенията им се приемат не се харесва на някои хора.

Имаме добри резултати, печелим награди. Това се отразява и на изборите, заяви градоначалникът.

Славчо Атанасов и общинските съветници от политическа партия „Национален Идеал за Единство” искат незабавно оставката на кмета Иван Тотев, заради нанесената тежка обида към всички общински съветници и необратимо компрометиране на кметската институция, заради изказаното от него твърдение, че Общинският съвет на Пловдив взима нарочно подготвени от градската управа незаконосъобразни решения. Общинските съветници от „НИЕ” настояват прокуратурата да се самосезира по публикувания аудиозапис с изказването на Тотев.