Кметът се готви за среща с премиера

Мисия Пловдив

21-10-2013, 12:09

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Представя важните проекти за развитието на града

Аз лично поисках среща с премиера Пламен Орешарски. На нея ще представя важните проблеми и проекти за развитието на града, заяви кметът Иван Тотев. Един от тях ще бъде финансирането за завършване на Колодрума, посочи още той.

Приготвили сме две фактури. Едната е за присъединяване към електропреносната мрежа на EVN на стойност 200 хиляди лева. Втората е за 600 000 лева за започналото монтиране на седалките, изтъкна Тотев.

Вече са отворени офертите по две от процедурите за комплексния транспортен проект. Първата е за въвеждане на електронно таксуване и приоритетно движение на колите на обществения транспорт. По поръчката на стойност близо 11 млн. лева са подадени 10 оферти от фирми и консорциуми.

Втората процедура е за изграждане на 48 километра велоалеи. По поръчката за 6,5 милиона лева са кандидатствали 5 участници. Сега предстои избор на изпълнител и сключване на договор. Ще се постараем да го направим в максимално кратки срокове, изтъкна градоначалникът. По процедурата за изграждане на център за градска мобилност офертите ще бъдат отворени след 20-ина дни, допълни той.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен