Посрещаме зимата с нови снегорини (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

21-10-2013, 13:07

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

400 000 лева са излезли камионите с гребла

С 5 нови камиона, с прикачени гребла за снегопочистване Пловдив ще посрещне зимния сезон. Возилата бяха официално осветени и връчени на общинско предприятие ”Градини и паркове”. На церемонията присъстваха кметът Иван Тотев, директорът на предприятието Стоян Алексиев, както и неговият колега от ОП ”Чистота” Иван Стоянов.

Допитване сред гражданите отчете рязко подобрение на чистотата и озеленяването в града. Това до голяма степен се дължи и на сериозните инвестиции в нова техника и напоителни системи. С новите мултифунционални машини се върши много по-ефикасно рутинната ежедневна работа, както и по-специалните задачи. Те отговарят на всички европейски изисквания, заяви кметът. Той изтъкна, че купуваната преди техника 2-ра употреба е носила много негативи при работа и поддръжка. Набавени са още и нов котел за отопление и оранжерии за цветя. Така ”Градини и паркове” ще се подготвят за фестивала догодина, в който ще имат важна роля.

С тези машини очакват поддръжката на зелените площи да бъде по-ефикасна. Камионите са с 6+1 места – така цялата бригада ще може да пътува заедно с материалите. Те са тип самосвал, което позволява пренос на голям обем ресурси. Машините са оборудвани и ще помогнат за снегопочистването в града. В момента шофьорите се обучават за боравене с новата техника. Новата придобивка е на стойност 400 хиляди лева.