Заклет пушач от БСП против тютюна в кръчми

Мисия Пловдив

21-10-2013, 15:44

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Петър Мутафчиев няма да подкрепи връщането на дима

Категорично против облекчаване на забраната за пушене в заведенията се обявиха пловдивските депутати от БСП Петър Мутафчиев и Захари Георгиев.

Те признаха, че мненията в парламентарната група на левицата са различни. По този въпрос депутатите от Коалиция за България ще гласуваме по съвест, посочи Мутафчиев.

Макар и заклет пушач до септември, той също ще гласува за оставане на пълната забрана. „Това е и въпрос на принцип – не може два пъти да съм гласувал за въвеждане на пълна забрана, а сега да подкрепя точно обратното“, посочи Мутафчиев, цитиран от Радио Пловдив.

Доста по-единна е позицията на депутатите от левицата по внесените промени в Закона за местни данъци и такси, с които отпада 50-процентното облекчение на данъка за коли с Евро 2.

Това са автомобили, произведени преди 2000 година с монтиран катализатор, поясни Мутафчиев.

Той допълни, че гаранцията на катализаторите е 5 години, следователно повечето от тях вече са излезли от упаотреба. Захари Георгиев бе на мнение, че трябва да се стимулира липсата на вредни емисии, отколкото хората с уреди, които не работят.

БСП ще подкрепи и предложението църквите, джамиите и ритуалните домове на регистрираните вероизповедания да бъдат освободени от данък сгради и такса смет.