Взимаме ноу-хау от фестивалите в Норвегия

Мисия Пловдив

21-10-2013, 16:52

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Всички значими БГ фестивали си дават среща в Пловдив

Всички значими български фестивали си дават среща в Пловдив. Форумът ще продължи три дни - от петък до неделя. Домакини на събитието са Община Пловдив и Фондация Отворени изкуства. Конференцията на Българската фестивална асоциация ще се проведе в Дома на културата "Борис Христов” и е под надслов "Как фестивали?".

Над 20 са членовете на организацията, които ще имат срещи с министъра на културата Петър Стоянович и с представители на Комисията по култура и медиите към Народното събрание. Тук ще бъде и Катрин Девентър, генерален секретар на Европейската фестивална асоциация, която ще презентира най-значимите фестивали на Стария континент.

Темите, които ще се разискват са финансирането на фестивалите и добавения продукт, който остава за града-домакин, фестивалите, туризма и медииите. Специална секция ще има и за фестивалите в Норвегия, чиито представители ще споделят добрите практики.
От Община Пловдив заявиха като качествен продукт „Есенният салон на изкуствата” с всички включени там фестивали и концерти, предава Радио Пловдив.