Масови ремонти на улиците в София

4-годишна програма цели реконструиране на главни улици

Столична община тази година обръща специално внимание на вътрешнокварталните улици.

Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, след като провери изпълнението на ремонтните дейности на ул. "Република" в район „Надежда".

За момента 37 вътрешноквартални улици са цялостно асфалтирани. От общината работят по още 8 проекта по 45 улици. Столична община е подела и амбициозна и мащабна четиригодишна програма за реконструкция и разширяване на големи булеварди и мостове.

Програмата включва 21 големи обекти, които включват реконструкции и разширение на участъци. Ще бъде четиригодишна, осигурено е финансирането от страна на общината и Европейската инвестиционна банка. По тази програма се реконструира мостът на „Цариградско шосе” и бул. „Копенхаген”.

Напролет започва ремонт и моста над 4-ти километър, който също е в лошо състояние. След зимата ще започнат реконструкциите на „Ботевградско шосе”, на участък от „Цариградско шосе” и кръстовището на „Лъвов мост”. Заедно с метрото, в същото време се изграждат и четири булеварда в „Младост” и в район Искър.

"Планът е такъв, че ще имаме повече затруднения в движението, но за сметка на това - и повече ремонтирани улици, включително и вътрешноквартални”, каза още Йорданка Фандъкова.