Президентът Росен Плевнелиев в Стара Загора

Мисия

22-10-2013, 08:46

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Ще заседава Съветът за развитие на регионите и национална инфраструктура

Президентът Росен Плевнелиев ще посети Тракийския университет в Стара Загора и ще изнесе лекция на тема "Стратегически перспективи за развитие на земеделието и производството на храни в България". От 10.00 часа в Зала № 6 „Акад. Стефан Ангелов” Плевнелиев ще се срещне с представители на академичната общност. Предвидено е време за дискусия, по време на която преподавателите и студентите ще имат възможност да отправят въпроси към г-н Плевнелиев и да изразят мнения по обсъжданата тема.

На срещата ще присъстват кметът на Стара Загора Живко Тодоров, Областният управител Живка Аладжова, председателят на ОбС Емил Христов и др.

След срещата Президентът ще посети клиниките на Ветеринарномедицинския факултет и „Музея на коня и конния спорт” в ТрУ.

В 14,00 ч. в Заседателната зала на ТрУ „проф. Д. Димов“ е предвидено изнесено заседание на Съвета за развитие на регионите и национална инфраструктура към Президента. Поканени са министри, народни представители, председатели на комисии Народното събрание, представители на бизнеса, председателите на браншови асоциации, експерти и др. Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков ще представи Националната стратегия за устойчиво развитие на земеделието в България в периода 2014 - 2020 г.