Черноморец ще търси точки от гостуването във Варна

Спорт

22-10-2013, 10:57

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Проблемите около окомплектоването на състава на бургаския тим обаче са сериозни

Отборът на Черноморец продължава подготовката си за шампионатния мач във Варна. Той се явява и първи от втория полусезон, който започва без пауза в първенството. След като взеха точка от Берое, сега акулите се готвят сериозно и за положителен актив от гостуването на негостоприемния стадион Тича. Още повече, че пред тях са двубоите с Лудогорец и дербито с Нефтохимик, които правят програмата още по-тежка.

Първият мач в Бургас между Черноморец и Черно море, игран преди около 3 месеца завърши с победа на Черноморец с 1:0, но гостите имаха възможност да си тръгнат и с точка от Бургас. Те направиха доста пропуски, а в известни периоди от мача владееха и инициативата. Сега моряците са в подем и заемат място в челната седмица, като дори изпревариха във временното класиране тима на сочения за фаворит преди първенството отбор на Левски.

Проблемите около окомплектоването на състава на бургаския тим обаче са сериозни. Групата от здрави футболисти в отбора не надвишава 15 играчи, а за капак и капитанът Лъчезар Балтанов ще пропусне двубоя поради натрупани картони. Все пак по-младите в отбора, които до скоро лекуваха травми вече са възстановени и може би на тях ще се гласува доверие в предстоящия мач. Милен Гамаков, Станислаав Дрянов и Милчо Ангелов очакват своя момент за изява, който по всичко личи наближава.