Сгащиха "муле" за 13 телефонни измами

Крими

22-10-2013, 11:30

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пенсионерка брои 12 бона на алоизмамник

Мъжът отмъкнал 12 бона от старица, съучастниците му остават неизвестни

61-годишен мъж бе задържан от бургаските полицаи за 13 ало измами, извършени през последния месец в града.

Една от тях от 13 октомври е за сумата от 12 000 лв., които са отмъкнати по стандартния за телефонните мошеници сценарий от 80-годишна бургазлийка.

Старицата получила обаждане в дома си на ул. "Мара Гидик" около 16.15 ч. Непознатият глас по телефона се представил за "Офицер Андреев" от Пето РУ и заявил, че дъщеря й и зет й катастрофирали и убили дете. За изплащане на кръвнината била необходима сумата от 14 500 лв., казал мошеникът.

Мъжът, дошъл да вземе парите от домашния адрес на пенсионерката, е задържаният Г.Т. от Бургас. Той се придвижвал с "Опел Вектра", с местна регистрация.

Полицейските служители извършили претърсване в дома му, където намерили и иззели сумата от 2 220 лв. и 300 евро. Открити са още мобилните телефони, с които бургазлията се свързвал с жертвите си.

Проведени са разпознаване и следствен експеримент, които установили, че за периода от 30 юли до 13 октомври закопчаният мошеник в съучастие с други неустановени до момента лица, извършил общо 13 телефонни измами на територията на Бургас.

61-годишният мъж направил пълни самопризнания и уточнил, че задигнатите с измама пари и ценности от пострадалите е закарал с колата си до с. Струйно и с. Ушинци, обл. Шумен, като за всеки курс взимал сумата между 250-350 лв.