Предлагат условно наказание за балчиклия, отглеждал марихуана

Крими

22-10-2013, 15:56

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Мъжът е отглеждал 130 броя растения, засети в пластмасови кофички

В Районен съд Балчик, ще бъде разгледано на 23 октомври предложеното от Районна прокуратура – Балчик, споразумение за решаване в досъдебното производство на наказателно дело срещу 47-годишния О. Ст. Др. от  гр. Балчик, съобщават от съда.

            Със споразумението се предлага той да бъде признат за виновен в извършване на две престъпления. За това, че на 06.08.2013 г.  в гр. Балчик, в оранжерия, изградена в двора на дома му, е отглеждал 130 броя растения, засети в 130 броя пластмасови кофички – високорисково наркотично вещество от рода на конопа – марихуана, с нетно тегло 7038 грама, на обща стойност 42 228 лв., в нарушение на установените в Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите правила. Приема се за безспорно установено също, че на 06.08.2013 г. в кухненско помещение в дома си, без надлежно разрешително той е държал високорисково наркотично вещество – марихуана с нетно тегло 20 грама на стойност 120 лв. Както и че е придобил същото наркотично вещество в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила. 

            Споразумението предвижда 142 броя пластмасови кофички с вместимост от 400 мл и градински маркуч с дължина 12,40 м, собственост на обвиняемия, да бъдат отнети в полза на държавата, тъй като са послужили за извършване на умишлено престъпление. Два броя чували с растения с иззето наркотично вещество – 7038 грама марихуана, също да се отнемат в полза на държавата, тъй като са предмет на престъплението и притежаването им е забранено. Предметът на второто деяние – 20 грама марихуана да се отнемат в полза на държавата, а празни опаковки – пликове, запечатани в 1 кафяв джоб, да бъдат унищожени.