Иван Жабов: Инфраструктурните проекти са приоритет за Средец

Животът

23-10-2013, 08:49

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

До юли 2014 година приключват с новата канализация в общината

Изграждане на кръгово движение на входа на града, със средства от Републиканския бюджет, старта на проект  „Доизграждане на канализационна мрежа и частична реконструкция на водопроводната мрежа ”  и ремонти на пътната инфраструктура в цялата община са сред приоритетните дейности през тази и началото на следващата година за кмета на Средец – Иван Жабов.

За Burgasutre той сподели, че проекта за канализационната мрежа ще допринесе за по-добрия живот на хората в общината. "По вре­ме на осъществяването му обаче се създават доста неудобства на гражданите, затова съм им благодарен за тъпрението. Фирмата изпълнител работи много добре - разкопаните участъци веднага се трасират и зариват. През този месец започна и асфалтирането и павирането на улиците. Про­ектът върви много добре - 15 процента от цялата дейност вече е свършена. Вече работят пет екипа на пет различни места в града едновременно. Имам уверението, че независимо от метеорологичните условия през зимата, фирмата си е поставила краен срок за изпълнението на проекта - месец юли следващата година", каза още Иван Жабов.

През тази календарна година в капиталовата програма на Средец има заложени достатъчно средства за реализацията на проектите за пътищата, увери още кметът. До този момент там са обновени кметствата в селата - Богданово, Варовник, Голямо Буково. Пред­стои и ремонтирането на четвъртокласната пътна мрежа.