Спасяват болна майка на 6 деца

Животът

23-10-2013, 08:49

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Непознати хора са потресени от мизерията и тежката участ

Болна и самотна майка на 6 деца Емилия Минчева намери невероятна подкрепа чрез социалната мрежа Фейсбук. 45-годишната жена живее в пловдивския квартал "Беломорски". Тежката й участ обедини десетки напълно непознати хора, които, потресени от мизерията, в която живеят жената и децата й, се организираха в дарителска кампания.

Кампанията е организирана от Дарина Гочева, която мобилизирала дори свои приятели-лекари, за да лекуват жената и едното й дете, което страдало от сърце.

Къщата на майката с шестте деца се ремонтира на чисто дарителска основа. Децата й са по домове, тъй като тя не може да ги изхрани. На малчуганите им е криво, че нямат хубави домове, като останалите деца, разказва майка им. На месец майката живее с 35 лева месечни добавки за сина й Борислав. Тя от години е без работа и няма абсолютно никакви доходи. През лятото й помагал по-големия й син, който работил в строителството и платил забавена сметка за ток. Заради беднотията социалните прибрали две от децата - Ивелона е в дом в Хисаря, а Димитър - в пловдивско социално заведение. Самата Емилия останала сирак на 11 години. Тогава починала майка й и животът на момичето се променил коренно.

Историята им трогнала и фенклуба на Ботев Пд., които също се включили да помагат.

Изпитвам душевно удовлетворение, радвам се, че помагам, каза пред bTV пловдивският тийнейджър Благовест Добрев.

На този етап семейството е снабдено с храна, дрехи, обувки, отоплителна печка, домакинска посуда. Събират се пари за ремонт на къщата. Ще са нужни 4 000 лева. В ресторантите "Хемингуей" и "Мемори", както и във феншопа на Ботев (Пд) ще се поставят дарителски каси, казва Дарина Гочева пред "Телеграф".

Помощи ще се събират и във всички пловдивски училища. Друг ресторант в града - "Чановете", прави благотворително парти на 7 ноември.