Айтос привлича родни и чужди инвеститори с индустриалния парк

Парите

23-10-2013, 09:46

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

9 предварителни договора с компании по проекта вече подписани

Община Айтос ще привлича родни и чуждестранни инвеститори със своя бизнес-индустриален парк. Проектът вече е в напреднала фаза и има подписани девет предварителни договора с компании.

Следващата стъпка по мащабния за общината и региона проект е предстоящото изграждане на инфраструктурата. Това сподели кметът на Айтос – Васил Едрев. Според него с реализацията на парка ще се отвори добра възможност да развиване на минералните водоизточници за балнеотуризъм, патент на общината ще бъде и спортният туризъм.

По време на заседание на Областният съвет за развитие, в който участват кметовете на цялата Бургаска област прие решение, с което обяви  обект: "Индустриален бизнес парк с високотехнологични производства на територията на община Айтос"  за обект с регионално значение.

Ще продължим да работим по този проект, защото той дава възможност за оживяване на района, за преодоляване на безработицата. Китайски и италиански инвеститори вече са проявили интерес, водени са с тях предварителни разговори”, каза кметът Васил Едрев.