Дни след ремонта вандали строшиха лампа от Моста

Мисия Бургас

23-10-2013, 16:00

Снимка:

община Бургас, архив

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Виж Моста преди и след ремонта (СНИМКИ)

Десетки бургазлии се разходиха по Моста след ремонта

Кражбите на капаци за шахти - най-големият бич за администрацията

Дни след като бургазлии могат да се разхождат свободно по част от Моста, вече е факт и първата счупена лампа на обновеното съоръжение.

ВИЖ МОСТА ПРЕДИ И СЛЕД РЕМОНТА ТУК

Това съобщи пред "Фокус" Жулияна Сарафова, гл. експерт "Безопасност и организация на движението" към отдел "Строителство" на община Бургас. Тя допълни, че в града е неконтролируема ситуацията с кражбата на капаците на шахти.

"Каквото и да правим, намират начин да ги откраднат", посочи Сарафова и допълни, че основно се крадат металните капаци.

"Имаме разрушени от стоманобетоновите за да се уверят, че няма толкова метал в тях. Имаме обекти по европейски програми, който са с метални шахти и трябва да ги поддържаме такива, защото периодично минават проверки. Там губим страшно много пари", обясни експертът. Такъв е случаят с локала, който се изгради на ул. "Крайезерна". Сарафова обясни, че там се констатира проблемът, дава се задание, поставя се и на другия ден отново изчезва капака на шахтата.

"Имам чувството, че ни наблюдават и вечерта след като си отидат работниците, минават и ги обират", разказа тя.

Друг проблем са рекламите по стълбовете на градския транспорт, на светофарите, осветителните тела, дори стойките на пътните знаци, а дори и на самите знаци. Те периодично се премахват от почистващите фирми.