Христо Енков: Във всеки мач ще търсим победата

Спорт

23-10-2013, 16:30

Снимка:

Изида

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Светослав Арнаудов: Силата на Добруджа 07 е в колектива

Във всеки мач ще търсим победата, заяви пред пресцентъра на Добруджа 07 разпределителят на клуба Христо Енков. Като капитан на своя клуб в събота той ще изведе добричлии срещу Левски Бол в мач от първия кръг на Суперлигата. Това ще бъде дебют за отбора от Североизточния град в най-високото стъпало на родния ни волейбол. Енков е пред своя трети сезон с настоящия си тим, като коментира, че очаква едно от най-интересните първенства през последните години.
„Подготовката за нашия отбор мина добре. Изиграхме доста контроли. Направихме много полезни проверки, в които видяхме нашите възможности. Очаквам интересно първенство. Отборите са с изравнение възможности. Ние сме нов тим в Суперлигата, но в никакъв случай не сме се предали. Ще играем мач за мач и във всеки ще търсим победата. Добрич винаги е бил
волейболен град и заслужаваше да има отбор в елита. От няколко години работим по този въпрос и ето, че феновете на този спорт в града ще имат възможност да се насладят на качествен волейбол. За предстоящия мач с Левски мисля, че силите ни са изравнени, като се надявам в събота да зарадваме нашите привърженици”, сподели Енков.
От името на всички състезатели, той благодари на ръководството на клуба и на треньорския щаб за условията, при които тима тренира, и че по време на подготовката всички момчета в отбора са мислили само за волейбол. „Малко са клубовете в Суперлигата, които могат да се похвалят с нашите условията”, категоричен е Енков, който добави, че атмосферата в отбора е
спокойна и много добра. Всички с нетърпение очакват старта на сезона.

Светослав Арнаудов: Силата на Добруджа 07 е в колектива

Силата на мъжкия волейболен тим на Добруджа 07 е в колектива, сподели пред пресцентъра на клуба състезателят Светослав Арнаудов. От 15 години той е в колективния спорт, като за трети сезон ще играе за добричлии. „Смятам, че подготовката мина перфектно. Сега вече от нас зависи да покажем на какво сме способни. Направихме добра селекция. Имаме добър
треньор, а тренировките протичат на много високо ниво. Най-голямото оръжение на отбора е колективът. Беше запазен гръбнака на отбора.
Младите добре се вписват и мисля, че имат голям потенциал, тъй като оправдават доверието на терена. Новите попълнения подсилиха клуба, сработихме се, и сега разполагаме с добър отбор за мачовете в Суперлигата.
Отправям апел към нашите фенове да напълнят зала „Добротица” в събота и да бъдат осмия играч на терена по пътя на първата победа на клуба в елитната група, тъй като Левски е един от най-стойностните състави този сезон”, заяви Арнаудов.