Добруджа продължава напред за Купата, след куп пропуски

Спорт

23-10-2013, 17:41

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Добруджа победи Оборище (Панагюрище) с 1:0

Добруджа победи Оборище (Панагюрище) с 1:0 и се класира за 1/8 финалите в турнира за Купата на България. В срещата реванш, играна на стадион „Дружба" добруджанци поведоха в резултата още във втората минута, когато игралият с капитанската лента Детелин Димитров се разписа с глава след изпълнение на корнер, съобщи ИА Добруджа. В 15-та минута третодивизионният тим можеше да изравни чрез капитана си Ангел Пърпулов, който на два пъти пропусна да отбележи. В 32-та минута удар на Ивайло Лазаров от корнер облиза горната греда. След почивката атаките, но и пропуските пред вратата на Панагюрище зачестиха. В 66-та минута Иван Иванов пусна пас успоредно на голлинията за Ивайло Лазаров, който прати топката в тялото на вратаря. Последва корнер, изпълнен от Лазаров, който отново уцели гредата. Минута по-късно Ивайло Димитров от непосредствена близост би слабо в ръцете на Маринов. В 76-та минута Конов спаси удар на Енчев.
В 82-та минута последваха два поредни пропуска на Ивайло Димитров. След негов удар вратарят изби, защитник не успя да овладее и попадна отново в краката на Димитров, който на празна врата я изстреля високо нагоре. По време на мача домакините изпълниха цели 14 ъглови удара, срещу един за гостуващия тим.
Мачът можеше да не се състои заради куриозна ситуация – и двата тима излязоха на терена с абсолютно еднакви жълто-зелени екипи. По регламент гостуващият отбор трябва да играе с резервния си екип, но панагюрци нямаха такъв. Така се наложи домакините отново да облекат резервните си екипи в черно и зелено.