Затворници изнесоха 8 тона боклук от ромски катун в Бургас

Мисия Бургас

23-10-2013, 17:52

Снимка:

община Бургас, архив

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разтуриха сливенски катун до жп прелеза в "Славейков"

Пандизчиите участвали в акция по разтурване на незаконното убежище на мургавелковци

8 тона боклуци изнесоха затворници от ромски катун в Бургас.

Пандизчиите участвали в разтурването на нелегалното убежище на мургави нашественици. Акцията била проведена днес, съобщи пред "Фокус" Мариян Ангелов, началник отдел "Общофункционален контрол" към община Бургас.

По негови данни в местната администрация има изключително голям контрол относно ромските катуни. Огромното количество смет, събрано от затворниците, било от каналите на ул. "Димитър Димов".

"В никакъв случай няма да разрешим заселването или увеличаването на такива гета в района на град Бургас", категоричен бе Ангелов.

Освен периодичните проверки, от общината работят и по сигнали на граждани за незаконни гета. В Бургас идват ромски семейства най-вече от Сливен, село Градец. По неговите думи, това са сезонни работници. Проблеми с тях нямаме, категоричен бе Ангелов. 

През годините е имало и проблеми с незаконни ромски къщи, но законът позволява те да бъдат събаряни от избрани фирми. Такива случаи има в бургаските квартали Долно Езерово и  Комлука. 
Ангелов посочи, че Бургас е примамлив за ромските семейства, тъй като е голям град, а някои хора помагали на ромите с храна и дрехи.