Цар Киро атакува прокуратурата с документи

Рашков пратил полиция срещу стария си враг Веселин Христов

Цяла папка с документи по случая "Катуница" ще внесе в понеделник Кирил Рашков в пловдивската прокуратура. Това обяви самият той вчера от дома си в Пловдив. Цар Киро и жена му Костадинка трябваше уж да бъдат на втори меден месец някъде в чужбина, от който щяха да "долетят" със самолет в четвъртък вечерта. Версията обаче се оказа невярна. Съседи на Рашкови в Пловдив потвърдиха, че от миналия петък, когато Цар Киро излезе от затвора, до вчера са го виждали всеки ден край жилището му на ул. "Славянска".

Вчера преди обяд Кирил Рашков излезе в двора на къщата си със същия костюм, с който беше пуснат на свобода в края на миналата седмица. Той инструктира работници, наети да оплевят мястото край кооперацията, как да отрежат част от смокинята. При появата на журналистите той първо избухна, но след това започна да прави уговорки да не бъде публикувано, че се намира в Пловдив, а не някъде в странство.

В понеделник ще подам документите в прокуратурата. Искам да се преразгледа моят случай от 2011 г. и да се разбере кой е наредил ние да бъдем арестувани и да лежим по затворите, заяви Цар Киро. Междувременно стана ясно, че Кирил Рашков е вдигнал на крак полицията в Пловдив и в Садово заради стария си враг от Катуница Веселин Христов.

Във вторник преди обяд Христов имал работа в Пловдив и по случайност минал с колата си край къщата на Рашкови на ул. "Славянска". Автомобилът му обаче бил забелязан и минути по-късно Цар Киро се обадил на 112. От там веднага пратили 5-6 полицаи на мотори край кооперацията на бившия затворник, а друг патрул от Садово отишъл в къщата на Веселин Христов в Катуница. Кирил Рашков не се ограничил само със спешния телефон, а се обадил и в дома на Веселин в селото, предава КРОСС.

Говорил с майка ми и я питал защо съм минавал през тяхната улица в Пловдив. Казал й, че имал уговорка с полицията и с кметството в Катуница да не се мяркам по "Славянска". След обаждането на Рашков цялата полиция беше вдигната на бойна нога, включително и от Садово. Дойдоха униформени у дома в Катуница, като преди това се бяха обадили и на кмета на селото, разказа вчера Веселин Христов.

В първия момент той не разбрал за какво става, но после полицаите му обяснили, че Кирил Рашков е звънял на 112 да се оплаква, че бил нападнат. Никого не съм нападал, дори не съм спирал на ул. "Славянска". Само минах оттам. Самият аз имам жилище в Пловдив и съм кореняк пловдивчанин. И да не съм пловдивчанин, то улиците са обществени. Всичките ми роднини живеят в Пловдив. Рашкови имат имоти из целия град. Мога ли аз да се съобразявам с това в кой момент къде ще бъдат те, за да не се засечем?, попита вчера Веселин Христов, пише Монитор.