Три фирми чистят Бургаско през зимата

Мисия Бургас

24-10-2013, 08:42

Снимка:

econ.bg

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Подготовката започва сравнително рано, за да могат да се отстранят нередности, ако има такива, и общината да бъде готова за посрещането на зимата на 100%

Три фирми са ангажирани със зимното почистване на територията на община Бургас, каза пред  „Фокус”  Мариян Ангелов, началник отдел "Общофункционален контрол" в община Бургас. Той посочи, че подготовката на община Бургас за зимните месеци тече целогодишно. Предстои извършването на пълна проверка на техниката за зимното почистване на фирмите на 11 и 12 ноември. Град Бургас почиства фирма „Титан”, която разполага с приблизително 40 камиона, които са оборудвани с гребла, песъкоразпръсвачи и др. двете фирми „Бургасинвест” и „Бургас шели” са ангажирани с почистването на пътищата извън града и в съставните селища на територията на общината.

„Целта е да се осигури свободен достъп най-вече на децата и учениците”, обясни Ангелов. Той е категоричен, че подготовката в Бургас започва сравнително рано, за да могат да се отстранят нередности, ако има такива, и общината да бъде готова за посрещането на зимата на 100%. 
Следи се и метеорологичната прогноза, до края на месеца ще бъде сравнително топло с леко захлаждане. Снегове още не се очакват. При падането на снежна покривка се следи първо за безпроблемното предвижване на градския транспорт, второстепенни пътища, главни пътища до съставните селища.