Повече пари за болници искат синдикати

Животът

24-10-2013, 11:02

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

КТ „ПОДКРЕПА” и на Медицинска федерация на КТ "Подкрепа" категорично не подкрепят проекта на закона за бюджета на НЗОК за 2014 г.

Синдикатът разпространи позицията си:

“Ние не приемаме предложения закон за бюджета на Националната здравноосигурителна каса поради ясната липса на каквито и да е политики в сферата на болничната и извънболничната помощ, лекарствената терапия, както и развитието на самата институция на Националната здравноосигурителна каса.

Ние призоваваме отново за актуализация на  бюджета на НЗОК за  2013 г. за 100% разплащане на извършената дейност  на лечебните заведения. Настояваме здравноосигурителните плащания за 2014 г. да бъдат в размер на очакваните здравноосигурителни плащания за 2013 г., увеличени със 104 млн. лв. здравноосигурителни вноски от 2012 г.

Предложеният проект на бюджет повтаря същите грешки и има дори по-големи дефицити, заложени в него от настоящия. Абсолютно неприемливо е да се предлага бюджет, който обрича системата на здравеопазването на по-големи дефицити и лишава нашите членове от правото на достоен труд и достойно заплащане”.