Хванаха двама крадци на пари от банкомати

Крими

24-10-2013, 12:01

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Заловени са в Пловдив и Асеновград

Мъж бе заловен с клонирани банкови карти в Пловдив. В понеделник срещу вторник след получен сигнал, че непознат съмнително манипулира банкомат на бул.”Марица” патрул на Трето РУП е заловил 31 годишният „техник”, у когото са открити 11 пластики с магнитна лента от едната страна и изписани цифри на другата.

По-късно при претърсване в дома му са намерени още много технически пособия - скимер за копиране на данни от дебитни карти, поялници, ролки с двойно залепващо тиксо, преносими памети, технически уреди за замерване на напрежение и съпротивление и др. Мъжът е със 72-часово прокурорско задържане в ареста.

В Асеновград в сряда също бе заловен мъж с магнитни карти в момент на източване на банкомат. Това е станало десет минути преди полунощ, също след получен в полицията сигнал за незаконно теглене на пари от банкомат на площад „Николай Хайтов”.

Пристигналите на място полицаи заловили 25-годишен асеновградчанин. В него са намерени 2 магнитни карти. Други девет карти от същия тип младежът изхвърлил на земята. При извършения личен обиск у него са открити и 1900 лева, вероятно източени от други банкомати.