4-та номинация за наградите "Добрият самарянин"

Стара Загора Лайф

24-10-2013, 12:19

Снимка:

samaritans.bg

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Сдружение „Самаряни“ получи четвърта номинация за годишните награди „Добрият Самарянин“. До затваряне на номинациите остават още 12 дни.

Номинацията получихме от Румен Христов, социален работник по професия, благодарен човек по душа, информират организаторите. Ето и коя е четвъртата номинация за годишните награди „Добрият Самарянин“ 2013 г.
Добротворците: леля Мария, чичо Стойчо, Аничка и Николай Попови.
Добротворството: За добротворство на леля Мария, Аничка и Николай Попови можете да разберете от личната история на Румен Христов, който пожела те да бъдат номинирани в конкурса „Добрият Самарянин“. „От ранна детска възраст до пълнолетието си израснах в дом за деца, лишени от родителска грижа. На мнение съм, че за да решиш един проблем, то ти трябва да го познаваш изключително добре, ако може от най-вътрешната му страна. Тази моя осъзната философия ме подтикна да тръгна за Стара Загора и да запиша „социални дейности“ в Тракийския университет. Излизайки от институцията обаче, да се справя сам с напълно новата ситуация изглеждаше невъзможно. За да изпълня желанието си и да стана социален работник, освен да уча, трябваше и да работя, за да се издържам. Тогава, преди 7 години, срещнах леля Мария. Тя е от онези хора, които намират смисъл в това да помагат на другите. На мен ми помогна. Правила го е преди това. Прави го и днес. Освен това, тя е успяла да предаде тази своя отдаденост към другите и на своите деца. Тогава, преди 7 години, чу моята история и ме изпрати при Аничка и Николай– нейните син и снаха, които каза, че биха могли да ми помогнат с намирането на работа. Подходих със страх и недоверие, но отидох в тяхното заведение за хранене, което поддържаха като семеен бизнес. Беше дъждовно. Почерпиха ме чай...Започнах работа там. Помагах в кухнята. Научих много. Работих в продължение на цялото си студентство. Беше възможно, защото Аничка и Николай се съобразяваха напълно с ангажиментите ми в университета. Отидох при тях, за да ми помогнат да намеря начин да се прехранвам, а открих нещо много повече. Намерих приятели, близки, семейство. Хора, които ме научиха много – да работя, да намирам решения за предизвикателствата, които живота ми поднасяше. Поддържаме връзка и досега. Те са невероятни. Те за мен са добрите самаряни, които ми помогнаха тогава, когато имах най-голяма нужда от това.Лельо Мария, чичо Стойчо, Аничка, Николай, Благодаря ви!“
Ако желаете и вие да участвате в инициативата на Сдружение "Самаряни", Стара Загора, можете да изпратите своята номинация на dobro@samaritans.bg.
Повече за конкурса „Добрият Самарянин“ можете да намерите на: www.samaritans.bg/dnes.