Невинни влизат в съда, по желание

Мисия Пловдив

25-10-2013, 07:00

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Магистратите правят ден на отворените врати

Пловдивски апелативен, окръжен и районен съд организират „Ден на отворените врати”, който ще се проведе днес от 11.00 часа до 13.00 часа в Съдебната палата, намираща се на адрес: гр. Пловдив, бул. „Шести септември” № 167. Мероприятието се осъществява по инициатива на Висшия съдебен съвет и във връзка с реализиране на годишната програма за дейността на ВСС и съдилищата.

В Деня на отворените врати поканени са граждани, ученици, студенти и журналисти да посетят сградата на Съдебната палата и да се запознаят с организацията на работа на съдиите и съдебните служители, със съдебните процедури, с работата и функциите на съдебните служби.

Гостите на Открития ден в Съдебната палата ще разгледат различните служби, деловодства и регистратура, ще наблюдават технологията и разнообразието от предоставяните  съдебно-административни услуги, ще посетят съдебна зала, за да научат правилата за поведение в съда, ще се срещнат и разговарят със съдии. Посетителите ще получат отговори на  въпроси, свързани с организацията на работата в съдилищата, със статута на съдиите и на съдебните служители, с резултатите, с проблемите и постиженията в процеса на правораздаване.    

Провеждането на „Ден на отворените врати” е насочено към популяризиране дейността на съда, с цел повишаване правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и за изграждане на доверие в работата на съда.