4 неща, от които трябва да се откажете заради успеха

Животът

25-10-2013, 07:15

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Не отлагайте работата за утре и не казвайте на всичко "да"

Съществува теория на конспирацията, че нещата в света са нагласени и че повечето успели хора получават облагите си заради всичко друго, но не и заради личните си качества. Няма как да се анализират кариерите на всички успели и известни милионери по света, но едно е сигурно – ако човек няма нужните лидерски качества, той няма как да успее, колкото и голяма подкрепа да му оказват определени хора.

Навярно вие също имате талант и разбирате от работата си. Защо тогава обаче не се радвате на успеха, който заслужавате? Може би причината се крие именно в самите вас. Може би трябва да се вгледате в своите навици и постъпки, когато става въпрос за работата. Дали правите неща, които всъщност са главните спънки във вашата кариера? Истината е, че много хора трябва да се откажат от определени свои действия, които пречат на кариерното им израстване. Ето и кои са те:

1. Спрете да отлагате работата за утре. Представете си, че днес е денят, в който ви се дава възможност да направите нещо, с което да се докажете, но вие не го знаете? Ако знаехте, че кариерата ви зависи от това, едва ли щяхте да го отложите за утре. Защо тогава отлагате други важни неща за следващия ден? В случай, че го правите от мързел, значи трябва да поработите върху своята отговорност. Ако го правите от страх обаче, трябва да го преодолеете, защото в противен случай никога няма да вървите напред, пише tialoto.bg.

2. Спрете да бъдете жертва. Освен в определени, много сериозни случаи, няма как един човек да принуди друг да направи нещо. Така че не се извинявайте за решенията си, твърдейки, че сте го направили заради някои друг. Каквато и да е причината за вашите действия, трябва да поемете отговорност за тях.

3. Спрете да казвате „да“. Всеки ден човек дава много „да“ и „не“ отговори. Например, когато кажете „да“ на лошата оценка на вашата работа, вие казвате „не“ на повишението си. Когато казвате „да“ на телевизията, казвате „не“ на чиниите. Когато казвате „да“ на работата до късно, казвате „не“ на връзката си и т. н. Не сте задължени да казвате „да“ за всичко на всички. Вие сте човек, който има собствено мнение и ще бъде по-здравословно за вас самите, ако се съобразявате с него, а не с желанията на околните.

4. Спрете с очакванията. Спрете с очакванията към другите. Особено в бизнес средите на първо място са личните интереси. Никой няма да направи нещо повече за вас, отколкото вие самите бихте могли да постигнете. Поемете контрола в свои ръце и действайте. В крайна сметка, ако човек не работи усилено за своя успех, той няма да може да го оцени по достойнство. Така че спрете да правите неща, които са вредни за самите вас. Никога няма да сбъднете мечтите си, ако нямате силата да се преборите за тях.