Неделина полетяла от балкона от втори опит

Нели ми е пред очите - всичко е като в сън, не знам на кой свят съм. Единственото, което ме интересува сега, е тя да се оправи, признава приятелят й Георги

Не обвинявам никого освен себе си. Аз съм по-зрелият в тази връзка.
Това каза Георги Герганов, приятелят на Неделина Сотирова, която полетя при неизяснени обстоятелства от 3-ия етаж на бл. 87 в бургаския кв. “Славейков”.

Нели ми е пред очите - всичко е като в сън, не знам на кой свят съм. Единственото, което ме интересува сега, е тя да се оправи, признава 37-годишният мъж. Герганов беше освободен от ареста, след като прекара нощта зад решетките. За инцидента е образувано досъдебно производство за противозаконно лишаване от свобода. То се води срещу виновно лице.

Няма искане за постоянна мярка на приятеля на пострадалата, каза говорителят на районната прокуратура Георги Чинев. 37-годишният управител на дискотека в Слънчев бряг и 24-годишната Неделина Сотирова живеели заедно от началото на месеца.

Преди 10-ина дни Нели започнала работа като администратор в “Нефтохим”, но се оплаквала, че не се чувства добре. Пропуснала работен ден, като очаквала той да  намери бележка от лекар. Била разстроена, че може да разочарова родителите си.

 

В последно време се чувстваше объркана, не беше сигурна нито какво иска от нашата връзка, нито как да продължи - дали ще работим тук, или да отидем във Варна, обяснява Георги. Искал тя е по-добре, затова  предложил да отидат на гости. Явно не беше добра идея, защото пихме повече, твърди Георги.

След като се прибрали, започнали да спорят. Никой от нас не е посегнал на другия. Когато за първи път тръгна към терасата, я спрях и я дръпнах назад, продължава мъжът. Не каза нищо, просто я видях, че тръгва да прескача.

Георги успял да я спре и решил, че я е успокоил. След няколко минути обаче, докато той се обърнал да си вземе цигарите, Неделина отново се озовала на терасата и този път - зад перилата.

В бързината набрал 122 вместо 112. Секунди след него долу слязъл и съсед - станал неволен свидетел на драмата. Той извикал “Бърза помощ”. Събираме доказателства, коментираха работещи по случая. Вчера е правен оглед на апартамента, за да се провери как се затваря външната врата.

Георги се е видял и с родителите на Неделина. Твърди, че срещата им минала спокойно.
Много искам да я видя, но те прецениха, че моментът не е подходящ, казва приятелят й.

Поне 2 операции предстоят на момичето. Хирурзите първо ще се заемат с тежките тазови фрактури, освен това ще бъде оперирано и натрошеното  дясно бедро.

Състоянието остава тежко, макар и относително стабилно, казаха от МБАЛ-Бургас. Неделина е в реанимацията, развила е пневмоторакс. Според лекари това се случва след сериозни травми, в случая явно удар в областа на гръдния кош при падането.
Младата жена е в съзнание и няколко пъти е разговаряла с разследващите./Източник: "24 часа"