Общината обещава да е топло във всички социални домове в Бургас

Мисия Бургас

25-10-2013, 08:24

Снимка:

frognews.bg

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

В двата центъра за настаняване на бездомни лица има осигурени непрекъснато количества вода и отпление

Есента напредва и наближава зимата, така че Община Бургас се е погрижила за всички социални услуги и техните потребители, каза пред радио „Фокус”  Мая Казанджиева, директор на Дирекция “Здравеопазване, социални дейности, превенции и спорт” в община Бургас. Във всички центрове за настаняване от семеен тип за деца е осигурено отопление с безопасни уреди или климатици, увери тя като посочи, че сутрин и вечер, при нужда, се пускат отоплителните уреди. 
В Дома за стари хора всички уреди са налични, има саниране на сградата по всички правила на енергийната ефективност, каза още Казанджиева. В двата центъра за настаняване на бездомни лица има осигурени непрекъснато количества вода в баните и всички санитарни помещения, както и отопление.

„В тези центрове допълнително сме заредили и топли одеала, допълнително дюшеци и матраци, тъй като в най-студените дни тези центрове се налага да работят извън възможния капацитет”, обясни Казанджиева като допълни, че в най-студените дни ще бъдат настаняване и хора в нужда, за които няма заповед за настаняване.