Условни наказания за трима, тарашили в почивни бази

Крими

25-10-2013, 09:07

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Основно налитали на техника

Районният съд в Балчик призна трима балчиклии за виновни в това, че през месец май миналата година в Балчик, след предварително договаряне  между тримата и четвърто лице, са отнели от хотел две готварски печки с четири плота и фурна, газова печка, два фритюрника, електрическа печка „Елва”, радиограмофон, кафеварка, 3 метални шкафове и други вещи. От почивна станция на фирма тримата са взели 2 решетки за прозорци на бунгала, 2 смесителни батерии, 2 душ батерии. От почивна станция на втора фирма са отнели спирателен кран за студена вода, 7 душ батерии, 4 смесителни батерии за мивки, 80-литров неработещ бойлер и други. Общата стойност на отнетото имущество възлиза на 2 821 лева.
27-годишният мъж е крал не за първи път. Другите две жени на 22 и 23 години са  извършели кражбите в условията на продължавано престъпление.
Съдът наложи на мъжа наказание 1 година и 4 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с изпитателен срок от 3 години. Двете жени са осъдени на 8 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.