Мъж глътна плик с амфетамин в Пловдив

Крими

25-10-2013, 11:33

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

По-късно при медицинска интервенция пликът е бил изваден от стомаха на пловдивчанина

На ул.”Бряст” в Пловдив полицаи от Второ РУП спрели за проверка Х.И./ 32 г./ от същия град. В момента на проверката мъжът глътнал полиетиленов плик с бяло прахообразно вещество. По-късно при медицинска интервенция пликът е бил изваден от стомаха на пловдивчанина. От извършената експертиза е станало ясно, че белият прах е амфетамин с тегло 0.652 грама. При претърсване в жилището на Х.И. са били намерени и иззети няколко торби с марихуана с общо тегло 312.35 грама и 3.086 грама амфетамин. Х.И. е задържан в ареста. Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура-Пловдив.

Друг млад мъж бе заловен с дрога при специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението. Акцията е проведена от служители на група „Наркотици” при сектор „Противодействие на криминалната престъпност” и сектор „Пътна полиция”.

В сряда на ул.”Васил Левски” при проверка на лек автомобил „Мерцедес”, управляван от А.А./ 29 г./ от Несебър, от колата и при личния обиск на водача са били иззети 81 пакетчета с общо тегло 17.014 грама амфетамин, 74.09 грама марихуана и електронна везна със следи от амфетамин по нея.

Материалите по случая са докладвани на Окръжна прокуратура-Пловдив. А.А. е задържан в ареста за 24 часа, след което с прокурорско постановление приведен в следствения арест за 72 часа.