7 млн. наливат в ремонта на Тройката

5 млн. са отпуснати от ЕС, останалите са собствени средства на общината

Мащабният ремонт на централния площад "Трайката" в Бургас вече започна.

Както Burgasutre вчера съобщи в района между съда и Дома на нефтохимика са поставени ограждения, които обаче няма да спрат пешеходния поток от двете страни на ул. "Александровска".  С огражденията са дава старт на втория етап от ремонтните дейности на супер центъра.

СНИМКИ ВИЖ ТУК

Според данните на общината проектът за модернизация на площад "Тройката" е на стойност 7 млн. лв. Пет от тях са осигурени по ОП "Регионално развитие", а 2 млн. лв. са собствени средства на местната администрация. Той е по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Зелена и достъпна градска среда" по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013.

След като през септември беше избран изпълнител, от този месец започва реализацията на сложния и  комплексен проект, комбиниран с изграждане на подземна улица.

Той трябва да бъде завършен окончателно след 12 месеца.  Другите важни обекти са реконструкцията на “Богориди”, вторият етап на “Александровска” и на ул. “Батенберг". Те са заложени за изпълнение в интегрирания план за градско възстановяване и развитие. 

Заедно с ремонта на емблематичния площад "Тройката" ще бъде укрепен и паметника "Альоша" и сградата на Бургаския съд.