ЦДГ "Слънце" празнува край на ремонта

Мисия Пловдив

25-10-2013, 14:10

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

С песни и танци, децата от детската градина превърнаха деня в истински празник

Днес децата от ЦДГ „Слънце”-Асеновград с песни и танци превърнаха деня в истински празник. Поводът за това е приключването на ремонтните дейности в детското заведение.

Сред гостите на събитието присъстваха зам.-кметът инж. Пламен Йончев, г-н Величко Гешев - представител на фирмата изпълнител на проекта, родители и възпитатели.

Празничната програма започна с невероятно изпълнение на гайдарчето Слави, което е бивш възпитаник на ЦДГ „Слънце”. Г-жа Лидия Захариева – директор на детската градина, отправи своите благодарности към община Асеновград и фирмата изпълнител за добре свършената работа.

След програмата на децата инж. Йончев направи оглед на всички помещения в детската градина, за да се увери лично как е извършено изпълнението на ремонтните дейности.

Проектът „Основен ремонт на общинска образователна инфраструктура за прилагане на мерки за повишаване на енергийната ефективност” е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” чрез Европейския фонд за регионално развитие на ЕС и е на обща стойност над 5 млн. лв. Ремонтът на ЦДГ „Слънце” бе на обща стойност над 300 хил. лв., като 27 хил. лв. се съфинансират от община Асеновград, а останалите 282 443 са от проекта за енергийна ефективност.