Министър Греков откри нов земеделски център в Аграрния университет

Мисия Пловдив

25-10-2013, 14:31

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Министърът и Н. Пр. Марси Рийс разгледаха отблизо предоставената за нуждите на центъра земеделска техника

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков и Н.Пр. Марси Рийс, посланик на САЩ в България, откриха Националния демонстрационен център за нови технологии в земеделието в Аграрния университет в Пловдив. Проектът се реализира по инициатива на Факултета по агрономство с подкрепата на Фондация „Америка за България”, която финансира изграждането му.

„Радвам се, че бизнесът подава ръка на науката и се дава възможност на студентите да са много близо до земеделието и да се запознаят с новите технологии, които се предлагат на агропазара. Тук ще се организират демонстрационни дни, които са една добра възможност да се представят новостите, които ще модернизират аграрния сектор”, заяви министър Греков по време на официалното откриване. Така министърът и Н. Пр. Марси Рийс разгледаха предоставената за нуждите на центъра земеделска техника.

Ректорът на Аграрния университет проф. Христина Янчева разкри, че учебното заведение и Фондация „Америка за България” работят съвместно и по още едни проект за изграждане на демонстрационна ферма за трайни насаждения.