Международна научна конференция в Пловдив

Мисия Пловдив

25-10-2013, 16:00

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Добре е политиците да вземат част от идеите на българската научна общност и да ги използват в практиката си, съветва проф.Манолов

Днес започна Международната научна конференция в Пловдив. Домакин е Колежът по икономика и администрация. Темата е „ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИЯТ ПРЕХОД И СОЦИАЛНО-ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗСЛОЯВАНЕ”.  Двудневната конференция се провежда в сградата на колежа. Десетки студенти и преподаватели на най-известните университети в страната се струпаха пред информационния център днес в очакване на събитието.

Основен доклад на конференцията ще изнесе проф. д.ф.н. Петър-Емил Митев, който е изтъкнат учен, преподавател и автор на десетки книги по социология и политология. Съдоклади ще изнесат проф д.п.н. Георги Манолов и чл. кор. проф. д.с.н. Димитър Димитров. В програмата на конференцията е включена и промоция на книгата на проф. Любиша Митрович (Сърбия), „Преходът към периферен капитализъм“.

Сред чуждестранните участници са доц. д-р Н. Гусгунис (Гърция), представители на Башкирската академия по публична администрация и мениджмънт – проф. д.и.н. и декан на ФИМ Д. Пескова,   д-р по социология Р. Япарова, проф. д-р М. Божич (Сърбия), доц. д-р Ив. Милшкович (Сърбия), Холандия, УНСС - София, СУ „Св. Климент Охридски” - София, ПУ „Пасий Хилендарски” - Пловдив, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” – Велико Търново, Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов, ВУАРР – Пловдив, ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград, ВТУ „Тодор Каблешков” – София, ВСУ „Черноризец Храбър” – Варна, УХТ – Пловдив, ТУ – София филиал Пловдив, Минно-геоложки университет, Технически университет – Варна, Икономически университет – Варна, студенти и докторанти от КИА – Пловдив и други.

„Добре е политиците да вземат част от идеите на българската научна общност и да ги използват в практиката си”, съветва проф.Манолов – президент на колежа.

Научната конференция, отбелязваща 10-годишнината на колежа в Пловдив, е насочена към изследователски, социално-икономически и културни проблеми на обществата в Югоизточна Европа, произтичащи от процеса на прехода от авторитарно към демократично общество.