Заловиха 41-годишна стопаджийка, упоила и обрала ТИР-аджия

Крими

25-10-2013, 16:14

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Замаяният шофьор не се усетил какво става, a по-късно навлязъл в насрещното

Жена, дала упойващо вещество на шофьор на товарен автомобил и откраднала лични негови вещи, бе заловена от служители на сектор „Престъпления по пътищата” при ОДМВР-Пловдив със съдействието на техни колеги от РУП-Раковски и участък „Полиция”- Съединение.

На 20 септември тази година малко след 16.30 часа в района на село Бяла река В.В. /57 г./ - водач на товарен „МАН”, качил на стоп непозната жена. На бензиностанция в Поповица той купил две кафета. Двадесетина минути по-късно спрял камиона в района на 235-и километър, където ги изпили. След това водачът на ТИР-а е изгубил съзнание и контрол над действията си. Около 19 часа той потеглил за Пловдив, откъдето се отправил към автомагистрала „Тракия” и при 119-и километър навлязъл в насрещното движение. Около 21 часа в района на 125-и километър патрули на ОДМВР-Пазарджик са спрели ТИР-а.

На 21 септември В.В. установил, че от якето му, с което е пътувал предния ден, липсват лични документи, 2 мобилни телефона и 250 лева. В хода на разследването е бил установен вероятният извършител на кражбата - 41-годишната З.Д. от град Съединение, жената, качена на стоп . Тя е заподозряна в кражбата на личните вещи на шофьора, която е извършила, след като е сипала упойващо вещество в кафето му. Жената, която е известна на полицията, след 24-часово задържане е приведена в следствения арест за 72 часа. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура-Пловдив.