Морско дерби и в баскетбола

Спорт

25-10-2013, 16:15

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

В събота бургаските любители на баскетбола ще могат да гледат за пръв път мач от новия сезон в НБЛ

В събота от 18 часа в спортна зала Бойчо Брънзов ще се играе двубоят от втория кръг в НБЛ при мъжете между Черноморец и Черно море порт Варна. И двата тима загубиха дебютните си срещи на старта на първенството – Черноморец от Рилски спортист с 81:61 като гост, докато моряците от Варна паднаха като домакини от шампиона Лукойл Академик със 71:63.

Треньорът на БК Черно море порт Варна Денислав Коцев заяви, че неговия отбор ще търси победата, въпреки че и домакините ще се борят за нея. Черноморец има доста млади състезатели, амбициозни момчета, които искат да се развиват – смята треньорът на варненци. Той има представа от състава на Черноморец и качествата на неговите състезатели от мача в Самоков.

В същото време наставникът на Черноморец Дечо Коешинов бе критичен към представянето на отбора си след първата среща. Младият наставник смята, че отборът през тази година не е така балансиран, както през миналия сезон. Треньорът е на мнение, че е много важно за тима да заиграе по-добре в защита и в борбата под двата коша. Колкото по-бързо стане това, толкова по-добре ще се представя отборът в предстоящото първенство на лигата.

В събота бургаските любители на баскетбола ще могат да гледат за пръв път през сезона представянето на бургаските баскетболисти от Черноморец. Мачът е в спортна зала Бойчо Брънзов, а началото е в 18 часа.