Задържаха добруджанец, крал и продавал коли в Италия

Крими

25-10-2013, 17:34

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Мъжът фалшифицирал и документи

Окръжният съд в Добрич задържа под стража по искане на италианските съдебни власти 42-годишния Димитър Г. Т. от с. Преселенци, област Добрич.  Срещу българския гражданин е издадена Европейска заповед за арест от съда във Витербо, Италия и той е бил обявен за международно издирване, съобщават от съда.

Димитър се издирва за престъпно сдружаване с цел продажба на незаконно придобити автомобили, както и фалшифициране на документи.

Деянията са извършени през периода 24 август 2011 г. – 18 септември 2012 г. във Витербо, Италия и на други места. В престъпната група са участвали повече от двама души. Тези престъпления освен по италианския, са наказуеми и по българския Наказателен кодекс.

Димитър Т. е задържан в Първо РУ „Полиция” при ОД на МВР - Добрич, на 21.10.2013 г. и до произнасянето на съда бе с мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа, наложена му от Окръжна прокуратура.

 Пред съда днес той не даде съгласие доброволно да бъде предаден на италианските съдебни власти. В последната си дума 42-годишният заяви, че става въпрос за голямо недоразумение.