ПловдивУтре: 26 октомври

Мисия Пловдив

25-10-2013, 18:40

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога в Пловдив утре

Димитровден е! Честит Празник на всички именници!

Според народните представи от Димитровден започва зимата, народна поговорка гласи: „Георги носи лято, Димитър - зима“. Според легендата Св. Димитър е покровител на зимата и студа и е по-голям брат на Св. Георги. Той язди на червен кон, а от дългата му бяла брада се изсипват първите снежинки — „Дойде ли Димитър идва и снегът“ .

Все още няма да вали сняг. Времето утре остава без промяна. Слънчев празничен ден с максимални температури около 20 градуса.

В Деня на Свети Димитър кметът на "Тракия" г-н Костадин Димитров кани жителите на района на благотворителен обяд веднага след празничната литургия в храма "Св. Преображение Господне".  

Утре ще се проведе и 4-ия конгрес на ПП „НИЕ”, идеен наследник на основаната преди 120г. в град Солун историческа Организация ВМОРО. На конгреса ще присъстват делегати от 116 български общини, кметове и общински съветници, както и бившият кмет на Пловдив - Славчо Атанасов.

Висше училище по агробизнес и развитие на регионите в Пловдив ще дипломира 105 магистри утре. Официалната церемония по връчване на дипломите на студентите от ОКС „Магистър“ ще се проведе от 10.00ч. в Ректората за висшето учебно заведение.

От 11.00 ч. ще се състои Празник на децата на град Пловдив. Той е част от Международния фестивал на анимационния филм. Малчуганите ще се радват на прожекция на анимационни филми по любими български детски песнички с караоке, викторини и награди.

Уникални за България очни операции ще бъдат демонстрирани в Пловдив на 26 и 27 октомври по време на Осмия витреоретинален симпозиум, организиран от Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Свети Георги“. На него ще присъстват очни лекари от страната и чужбина. Специален гост е немският хирург офталмолог д-р Габор Шариот, съобщи ръководителят на клиниката домакин на събитието проф. д-р Нели Сивкова.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"