Подарете си една Нова година на топло. Много топло!

Животът

25-10-2013, 19:14

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Не става дума за затвора, спокойно!

Ако вашата Нова година винаги включва сняг, преспи до колене, хижа, хотел или домашно парти, то този път просто може да подходите малко по-различно. Удължете празника с няколко дни, за да си починете наистина добре, а защо да не го комбинирате и със срещи с екзотични места? Ето шест предложения от peika.bg за Нова година надалеч и на топло.

Не, не в затвора, спокойно.

Дубай

Какво по-топло от пустинята? Дубай доказва как пустинята може да се превърне в рай. Това е дестинация, на която в един ден можете да отидете на плаж, да карате ски по закрита ски писта и да отидете на сафари в пустинята. Дубай е въплъщение на бъдещето, което се е случило малко по-рано от предвиденото.

Доминикана

Гмуркане с делфини в Карибския басейн, уиндсърф, следобедни лежерни круизи или скоростна разходка с моторна лодка – това звучи като Нова година, каквато не сте посрещали досега. Ако предпочитате по-лежерната почивка, Доминикана има какво да предложи и на вас: плажове, покрити с фин бял пясък, почивка в хамак под сянката на екзотична палма и тюркоазени морски води до хоризонта.

Йордания

Йордания е мечта за всеки истински пътешественик: библейски земи, изгубени градове, история, пясък, море – тук има за всекиго по нещо. Нова година, посрещната в лунната пустиня Уади Рум, вероятно се случва веднъж в живота. Но непременно направете така, че да се случи, защото преживяването е наистина незабравимо! Скалният град Петра ще ви потопи във величието на древността, Мъртво море ще ви припомни, че в живота ни е необходима сол, за можем да оценявим сладките моменти, а сафари в пустинята ще вдигне адреналина ви до небесата за цяла година напред.

Мексикански Кариби

Нова година в земите на маите, съчетана с най-бистрата и тюркоазена вода, най-белия пясък и най-луксозните хотели и яхти – най-топлото началото на годината, което можем да си представим. Нова година в мексиканския курорт Ривиера Мая ще ви срещне с непринудения чар на китните рибарски селца, предлагащи уютни барчета и ресторанти, близостта до известни места като Канкун, Тулум, остров Конзумел и Чичен-Итца.

Индия, Шри Ланка и Малдиви

Едно празнично пътуване, две седмици, три мечтани дестинации. И това ако не е "три за щастие", здраве му кажете. Индия е не просто страна, а цял континент със собствена култура. Шри Ланка ще ви омае със своята древна слава, екзотика, цейлонски чай, пикантна кухня и какво ли още не. Малдивите пък според всеки, стъпил там, са раят на земята. Ни повече, ни по-малко. строви.

Куба

Кубински ром, хавански пури и традиционна музика - Куба е на има-няма 10 хиляди километра от България, но дългият полет си заслужава. Освен Нова година, на 1 януари Куба отбелязва и своя Ден на освобождението, така че празничното настроение ще бъде двойно. Карнавали с много танци и фойерверки са неотменна част от празника.