Войводи напуснаха Славчо, пристават на Каракачанов

Мисия Пловдив

25-10-2013, 19:34

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Шишманов и Ватев отиват във ВМРО, Петко Атанасов се оттегля от политиката

Бойко Ватев и Камен Шишманов пристанаха отново на Красимир Каракачанов. Двамата войводи се върнаха във ВМРО. Станало е официално за 120-тата годишнина на партията. С Национален Идеал за Единство /НИЕ/ не ме свързва нищо, коментира за Plovdivutre.bg Ватев. По думите му 100 члена на НИЕ се отцепили и влели в най-старата патриотична партия у нас. Засега за нов лидер на ВМРО не се мисли. Конгресът бе преди година, каза бившият депутат.

Според него още е рано да се говори за подкрепа на Атанасов на местни избори след две години. Дотогава и бившият кмет може да е във ВМРО, отбеляза Ватев.

В НИЕ остават Славчо Атанасов, Илко Илиев, д-р Лилия Учкунова, Слави Георгиев.

Доскорошният председател Петко Атанасов се е оттеглил изцяло от политиката. Не съм се върнал във ВМРО, заяви той. Напуснал е НИЕ, защото не искал да работи с "надути хора" и такива, "които не си заслужават". "Екипът, който успяваше през годините, бе разбит". Разцеплението в пловдивската структура дойде след парламентарните избори през май, когато НИЕ не се регистрира с партийното си име, а бе погълната от Лидер.

Утре Национален Идеал за единство ще избира нов председател. Засега е издигната само кандидатурата на Борис Ячев, който бе заместник на Петко Атанасов.

Бойко Ватев и Камен Шишманов се махнаха, защото не приеха, че трябва смяна на поколенията, каза общинският съветник Слави Георгиев. "23 години са свикнали да бъдат началници, а имаме достатъчно млади и кадърни хора". Той опроверга информацията, че 100 члена напускат партията.

На конгреса на НИЕ в Пловдив са поканени делегати от 120 общини.