Екскадър на Яне Янев фаворит за лидер на БСП София

Политика

26-10-2013, 02:03

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Бил ли е Паргов сътрудник на Яне Янев? Може, но не помни!

36-годишният Калоян Паргов е един от сериозните кандидати за шеф на БСП-София.

Изборът предстои утре - в събота, на "Позитано" 20, като се очаква най-сериозна подкрепа да получат червеният депутат и издател на партийния вестник "Дума" Николай Малинов и Паргов, който е общинският съветник от редиците на столетницата в столицата, както и организационен секретар на БСП-София и дясна ръка на настоящия шеф на червените в столицата Анна Янева, пише News.bg.

Изборът се налага, защото Янева стана зам.-министър и според устава няма право да съвместява двата поста.

В същото време обаче „биографията" на Паргов сочи, че през 2001 година той е бил сред хората на Яне Янев и покойния Милан Дренчев в качеството им на съпредседатели на предизборна коалиция ОЗС.

Паргов дори през въпросната година пази ред за регистрацията на Обединени земеделски сили пред ЦИК.

"Може през 2001 г. да съм бил пред ЦИК. Възможно е, но не си спомням. Тогава бях в млади ранни години", заявява пред изданието Паргов в отговор на въпрос бил ли е земеделски сътрудник. Никога не съм членувал в ОЗС на Яне Янев, уточнява в същото време той.

Съществува обаче пълномощното на Калоян Паргов, подписано от Янев и Дренчев, с което те му делегират права да "представи на 21.04.2001 г. в ЦИК заявление за регистрация на Национално сдружение - БЗНС и БЗНС "Никола Петков", както и да извърши необходимите правни и фактически действия за регистрация на коалицията за парламентарни избори 2001 г.".

Скандал пред сградата на ЦИК в онези години е повод Янев да внесе жалба до тогавашния главен прокурор Никола Филчев, както и да обясни пред медиите, че "В 20,30 часа на 20 април пред ЦИК първи по ред е бил представителят на ОЗС Калоян Паргов...".

4 години по-късно Паргов става член на БСП.