Ж.k. „Изток“ в Казанлък - приоритетен за общината

Мисия

26-10-2013, 12:09

Снимка:

община Казанлък

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Кварталът е включен в зона за въздействие със социален характер

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова опередели жк "Изток" за приоритетен.

Тя обясни, че в продължение на 2 години настоящото ръководство на общината се е опитало да реши много от проблемите в града, но освен желание, се изисква и финансиране. От предходния мандат са наследени задължения, надхвърлящи 6 млн. лв., които настоящото общинско ръководство изплаща – през първата година са издължени 2.6 млн. лв., а през тази са разплатени 1.6 млн. лв. Тези средства можеха да се вложат в инфраструктурата на квартала, каза кметът, защото знам, че тук дълги години никой не е обръщал внимание  на проблемите.

„ В Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Казанлък  за програмния период 2014-2020 г. имаме конкретни обекти и проекти, които ще се реализират в този комплекс, който е включен в зоната за въздействие с преобладаващ социален характер“, каза кметът. Зоните за въздействие на Казанлък са общо три, като жк "Изток" е част от зоната със преобладаващ социален характер. На база на този стратегически документ, Община Казанлък ще има възможност да усвоява средства от ЕС и други външни източници през следвация програмен период. Като за 35 от обектите са изготвени задания за поректиране.

В тази връзка община Казанлък изпълнява още един проект "В подкрепа за следващия прогремен период" по ОП "Регионално развитие", с който ще бъдат изготвени инвестиционни проекти за тези 35 приоритетни обекта и още със стартирането насхемите за финансиране в следващия програмен период общината ще бъда в пълна проектна готовност за да кандидатства. 22 от тези приоритентни обекти са в жк "Изток", включващ кварталите "Капитан Петко войвода", "Зорница" и "Павльов мост".

Галина Стоянова се срещна с жителите на квартала и те имаха възможност да поставят проблемите си пред казанлъшкия градоначалник.