Ботев тресна Локо с 3:0 в мъглата (СНИМКИ)

Спорт

26-10-2013, 12:37

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Малките канари зарадваха треньора си Димчо Беляков за рождения му ден

Ботев разгроми с 3:0 градския си съперник Локомотив в дербито от 5-ия кръг в първенството по Футбол 9 при набор 2002. Двубоят се игра на ст. "Пловдив" при тежки метеорологични условия - гъста мъгла и ниски температури.

"Канарчетата" стояха по-добре на терена и освен отбелязаните 3 гола, можеха да вкарат още попадения. Резултатът бе открит в 5-ата минута, като след изпълнение на ъглов удар играч в "черно-бяло" вкара топката в собствената си врата.

"Смърфовете" се опитаха да изравнят и бяха близо, като в 15-ата минута удар по посока вратата на Ботев се удари в напречната греда. В 20-ата минута възпитаниците на Димчо Беляков удвоиха преднината си, като голът бе копие на първия - центриране от корнер, но този път Петър Петров засече топката във вратата на Локомотив и попадна в прегръдките на съотборниците си.

След почивката на терена имаше само един отбор - този на Ботев. "Жълто-черните" държаха изцяло контрола над мача и не позволиха гостите да стигнат до голово положение.

В 32-ата минута Сашо Лебанов вкара за 3:0 с удар от 6-7 метра. До края на срещата "канарчетата" имаха няколко добри положения, но те бяха спасени от вратаря на Локомотив.

Малко преди края удар на футболист на Ботев се удари в лявата греда на вратата на "железничарите".

След края на двубоя "жълто-черните" зарадваха треньора си, като му поднесоха подарък в чест на неговия рожден и имен ден. Малките "канарчета" посветиха петата си поредна победа от началото на сезона на наставника си Димчо Беляков.