Левски порази Ботев с късен гол (СНИМКИ)

Спорт

26-10-2013, 16:04

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Безобразна игра на жълто-черните на "Герена", капитанът Минев с червен картон

Ялово първо полувреме и истински екшън във второто предложиха Левски и Ботев в дербито от 14-ти кръг на "А" футболното ни първенство. Сините се наложиха с 1:0 след късен гол на Гари Родригес в 85-ата минута.

Два червени картона извади съдията в срещата само за няколко минути. Жълто-черните се разделиха с капитана си Веселин Минев, за сините излезе Борислав Цонев.

Близо 2 хиляди бултраси пристигнаха в София, за да подкрепят любимия си отбор.

Още в началото на мача канарите започнаха атака по дясното крило.

В 6-та минута се получи първата опасност пред вратата на Стаховяк. Капитанът на Левски центрира, но за късмет на вратаря Цонев не успя да засече добре топката и тя излезе в аут.

В 11-та минута Абел Анисе центрира, но ударът му бе крайно неточен.

В 21-ва минута бе отсъден пряксвободен удар в полза на домакините. Родригес центрира, но защитата на Ботев чисти силно напред. Атаката за Левски обаче продължи. Родригес центрира от дясното крило, но прати силно топката и тя подмина всички футболисти в полето на Стаховяк.

В 25-та минута Анисе се измъкна чудесно от защитата на Левски, навлезе от левия фланг в полето на Блажевич и се опита да подаде на Ромарио, но пасът му бе неточен.

В 42-ра минута бе извършен фаул бе извърш фаул  срещу футболист на Ботев, зад топката застана Галчев, който опита да намери свой съотборник в полето на домакините, но пасът му излезе в аут.

В 47-та Гари Родригес направи нарушение. Ботев печели пряк свободен удар. Зад топката застана Галчев, който опита силен удар, но право в стената на Левски.

В 51-та минута Цветан Генков се възползва от грешка на централната двойка бранители на Ботев и с глава насочи топката към нахлуващия Родригес, който обаче изпусна да изведе сините напред.

54-та последва атака на Ботев по дясното крило, но Блажевич избива.

В 68-ма минута капитанът Веселин Минев получи червен картон за безразсъден удар с топка.

Левски също продължава с 10 човека, след като минути по-късно Борислав Цонев получи втори жълт картон и се наложи да напусне терена.

В 85-та минута поредица от двойни подавания изведоха Гари Родригес на чиста позиция, той не пропусна да отбележи първия гол за Левски.

Ботев Пловдив, състав:

Адам Стаховяк, Сивард Спрокел, Веселин Минев, Бобан Грънчаров, Йордан Христов, Георги Сърмов, Абел Анисе, Луис Педро, Борис Галчев, Томаш Иршак, Ромарио Кортзорг

Резерви: Росен Андонов, Елведин Джинич, Артур Енрике, Костадин Дяков, Валери Домовчийски, Вандер Виейра, Иван Цветков

Треньор: Станимир Стоилов