Черно море спечели морското дерби в баскетбола

Спорт

27-10-2013, 09:34

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

"Моряците" удариха Черноморец в Бургас с 73:68 и записаха първа победа в НБЛ

Черно море Порт Варна записа първа победа за сезона в Теси НБЛ. Моряците удариха Черноморец като гсти със 73:68 в морското дерби, играно в зала „Бойчо Брънзов” в Бургас. Победата за варненци дойде след много силна последна четвърт, преди която изоставаха в резултата. До момента момчетата на Денислав Коцев са с победа и загуба, а тези на Дечо Коешинов – две поражения.

Варненци започнаха срещата със серия от 11:4, но домакините отвърнаха с 15:4, за да поведат с 4 точки след една четвърт. Малката разлика в полза на Черноморец се запази след равностойна игра до почивката, както и през третата четвърт. В началото на заключителните 10 минути Черно море изравни, след което записа серия от 7-0, откъсвайки се напред. Тимът съумя да не допусне съперника по-близо от тази граница до последните секунди на мача, когато бе оформен крайният резултат.

Черноморец имаше предимство в процента за стрелба от игра, но варненци спечелиха борбата, предизвикаха с 5 грешки повече и извършиха с 10 нарушения по-малко от съперника си.
Асен Великов наниза 20 точки за победителите, 18 плюс 12 борби добави Симеон Илиев, а с по 10 се отчетоха Милян Пупович (12 борби) и Джордже Тресач.

За Черноморец Емил Бинев бе най-резултатен с 13 точки, а по 11 добавиха Новак Попович (9 борби) и Богдан Боев.

В следващия кръг Черно море Порт Варна ще бъде домакин на Берое, а Черноморец ще гостува на Ямбол.