Калиакра си спомни вкуса от победата

Спорт

27-10-2013, 09:54

Снимка:

Официален сайт

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Вижте всички резултати от „Б" група

Тимът на Калиакра победи на стадиона си в Каварна Пирин (Разлог) с 2:0, в среща от 11-ия кръг на първенството на "Б" футболна група, пише  Топ спорт. Успехът е първи за наставника на домакините Димитър Трендафилов и слага край на серия от седем поредни загуби на играчите му.

Резултатът за тима от Каварна откри Георги Кичуков в 18-ата минута, след като от ъглов удар успя директно да вкара топката в далечния ъгъл на разложката врата. Голът внесе увереност в действията на Калиакра и те заиграха по-концентрирано в половината на Пирин. Второто попадение отбеляза Георги Станчев. В 44-ата минута той беше изведен от Джунейт Яшар фронтално пред стража от Разлог, излъга го и вкара в мрежата му за 2:0.

Димитър Димитров пропиля най-сериозното положение за отбора на Пирин в 50-ата минута, когато стреля отблизо, но вратарят на Калиакра блокира удара му. След него Борис Кондов пропусна за гостите, след като се озова лице в лице със стража от Каварна, но шутира встрани от вратата му.

През последните 30 минути Калиакра имаше пълно превъзходство над съперника си, но играчите му се надпреварваха до грешат пред гола, особено Георги Станчев, който направи серия от пропуски от чиста позиция.

Ето и резултатите от изиграните до този момент мачове от 11-я кръг на Б група:

Калиакра - Пирин (Разлог) 2:0

Хасково - Монтана 1:1

Марек - Ботев (Гълъбово) 2:0

Раковски - Ботев (Вр) 1:1