Сливен е домакин на състезания по спортни танци

Животът

27-10-2013, 13:32

Снимка:

Община Сливен

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Кметът на Сливен Кольо Милев тази вечер награди призьорите в Републиканското първенство по спортни танци за Купа “България” и Открития турнир за Купа “Сливен – Туида 2013”.

Състезанията се проведоха в спортната зала “Васил Левски” и са последната проява от празничната програма за честване на Димитровден.
Над 200 танцови двойки от Клубовете в страната се включиха в надпреварата. За първи път се състезаваха не картотекирани двойки и момичета соло във възрастовите групи до 9, до 11, до 13 и до 15 години. Откритият турнир бе за състезателните класове - E, D, C и B.
Кметът Милев изрази задоволството си от добре организираната проява, от красивия завършек на празничните дни в Сливен и награди финалистите в различните танцувални класове. Той посочи, че политиката на община Сливен е да се грижи и поддържа добра спортна база, за да посреща състезатели от страната и чужбина.
На финалите тази вечер се представиха едни от най-добрите танцови двойки на страната - вицешампионите на „стандарт” Николай Лазаров–Веселина Божилова и спорещите за титлата в клас „латина” - Даниеле Грациози–Десислава Пенчева, Мартин Янчев–Ася Кацарска и Божидар Елкин–Елена Думанова, посочи треньорката на Клуба по спортни танци Йовита Пенчева.