Изборът е Демокрация или Националсоциализъм

За съжаление отново мога само да гледам какво се случва докато се движа между две летище някъде на хиляди километри от Софийския университет

Ако не бях толкова далеч със сигурност депутатът от БСП Борис Цветков, на когото заради близостта със Бисер Миланов-Петното, предлагам да казваме накратко Лекето, щеше да остане с поне няколко зъба по малко, пише chr.bg.

А може би щеше да пострада специалистът по сирийските въпроси на БСП Ленко Петканин. Ставам изключително зъл, когато виждам наглост, тъпота и малоумние събрани в едно. Добрият Александър Николов тогава го няма. А може би поради тази причина е и добре, че не бях наблизо. Но това няма значение. Студентите в СУ заслужават подкрепа. Всички, които са близо до София, могат да им я окажат. Днес в 18. Защото както казаха те самите. Няма утре, има само днес! А изборът е само един. Демокрация или националсоциализъм!

А ето нещо като опит за обобщаване на събитията от деня през погледа на Събина Панайотова (http://www.sabinap.com), камерата на Иван Бедров (http://ivanbedrov.com/), със снимките на Ирен Филева, с информация от Станислав Касчийски, Борис Рангелов, Петър Хаджиколев, дано не забравя никого. И за завършек след декларациите на студентите и театрите откъс от сутрешният пост на Магдалина Генова (http://nervousshark.wordpress.com/), започнат преди случката и най-вероятно недовършен заради нея.

Събина Панайотова :

Тази сутрин мутри и скинари водени от депутат от БСП - Борис Цветков, щурмуваха Ректората. Блъскаха, късаха плакати, обиждаха и заплашваха студентите окупирали  университета. Това в името на демокрацията и правото на образованието, което подозирам самите те нямат. От мястото на събитието предават пряко Алфа и ТВ7. От къде ли знаят първи! От Петното? От Волен Сидеров или Бареков.

Изненадва ли ви това? Може ли въобще вече нещо да ни изненада. Не ни изненадва назначаване на мутри на високи държавни постове; политически лидери които бият хора из София, но полицията не може да ги пипне с пръст; премиер който обикаля мазета и задни входове; циркове в Брюксел; държавен заем, който ще ни погребе, един от друг по-безумни закони; борба за “демокрация” и “образование” (да, в България и двете са в кавички) водена чрез хора с голи глави и фашистки татуси.

Ще ви кажа какво ни изненадва. Изненадва ни някой да събира помощи за бежанци и да отделя на това свободното си и не толкова време; лекар да отиде да работи безвъзмездно в лагера и да преглежда деца; зъболекар не само да прегледа бежанка, но и да предложи банята си на жената, която не се е къпала с топла вода от както е тръгнала от Сирия. Изненадва ни, че все още има хора които като им кажеш деца бежанци и  първата им реакция НЕ е – Терористи! Болести! Зарази!

България 2013, нищо лошо не може да ни изненада. Ние не живеем в паралелна реалност, живеем в гняс и гнилоч. Тя е сред нас, управлява ни, иска власт над личния ни живот и правото ни на мнение, вози се в градския транспорт, говори от телевизора, обслужвани ни в банки, магазини, болници. Разхожда се в парка с вашите деца и сее отрова и салам с пирони. Играе хоро по границата и пред Министерството на земеделието.

Ирен Филева – Изборът в две снимки:

 

 

 

Иван Бедров:

Реших да мина покрай Софийския университет в неделната сутрин. Ей, така – без цел. Не успях лесно да проникна в двора – бях проверен, анализиран, накрая решиха, че може.

След като екип на бюрековите медии вече беше вътре, оставаше и да не мина проверката :)

От студентите чух, че се готвят провокации и към 11 часа очакват “атака”. Не очаквах обаче толкова буквално да се случи.

Първо дойдоха Нина Гергова и екип на ТВ Алфа на “Атака”. Учудващ синхрон в действията им. В началото полемиката беше само словесна.

После дойдоха двайсетина яки момчета в черни дрехи, които недоволстваха, че не могат да учат. Не очаквах в такава компания да видя и депутата от БСП Борис Цветков.

А репортерът на ТВ Алфа активно се включи в късането на плакати.

Останалото е фашизъм.

Вижте го в кадрите, които успях да снимам: