Пускат нова ракета от декември, в България вече я тестват

Спорт

28-10-2013, 10:52

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Тя се казва Pure Strike и вече е в българските клубове

Световноизвестната спортна компания Babolat пуска нов модел ракета от 1 декември 2013 г. Тя се казва Pure Strike и вече е в родните ни клубове, където топ тенисистите и любителите на аристократичния спорт у нас тестват.

„Тенисът постоянно се развива и Babolat прави нови иновации, следейки развитието на играчите. Създадена изследвайки и получавайки мнение от състезателите, Babolat Pure Strike е съвсем нов модел. Създедена за “First Strikers”, които имат атакуваш стил на игра и взимат топката много рано, тази ракета предоставя бърза реакция и точност, благодарение на хибридната конструкция на рамката на ракетата (едновременно квадратна и елипсовидна) със специфични технологии”, сподели представителят на компанията в България Борис Койчев.

Той посочва, че като марка, специализирана в тениса, Babolat отбелязва, че повечето състезатели са играчи от основна линия. Тези тенисисти попадат в две категории според тяхното положение на линия по времето, когато удрят топката - “Punchers”, които удрят топката в най-високата точка от отскока и като стоят зад линията, и “First Strikers” – тези, които имат агресивна игра удряйки топката още при нейното издигане. “First Strikers” преди всичко играят пред основната линия. Те играят напред вземайки топката много рано още при започване на нейния отскок  използвайки скороста на техния противник за да генерират мощ. Те имат нужда от 2 неща - бърза реакция и точност, използват всяко кътче на корта, за да притеснят противника и да си създадат предимство. Babolat Pure Strike е основно създадена за тях.

„Благодарение на хибридната конструкция на рамката (квадратна и елипсовидна, Babolat Pure Strike предоставя по-добра реакция при допир на топката отколкото всяка друга ракета от този сегмент. ‘First Strikers’ ще намерят перфектно съчетание между реакция и точност”, категоричен е мениджърът в Babolat Gael Moureaux, който отговаря за развитието на тенис ракетите в компанията.

Новата ракета е с уникален лъскав дизайн, а за визията е заложено на въглеродно сиво, съчетано с неоново червено.