Добрич с 16 милионери

Парите

28-10-2013, 11:41

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Декларирали в данъчните си декларации доходи над 1 млн. лв.

Изпълнителният директор на Националната агенция по приходите Бойко Атанасов съобщава в кои градове в страната по постоянен адрес са физическите лица, декларирали в годишните данъчни декларации доходи над 1 млн. лв. за миналата година. Според данните на данъчните Добрич се нарежда на трето място в страната с 16 души, обявили доходи на такава стойност. Това той сподели в интервю за „Стандарт”.

 

Милионерите ни са станали още по-богати за година. 248 българи са обявили, че са изкарали над 1 млн. лева през 2012 г.  Броят на богаташите се запазва почти без промяна, но общата сума на декларираните от тях доходи се увеличава със 17,4%, допълва шефът на НАП Бойко Атанасов.

 

111 от тазгодишните милионери са с постоянен адрес в столицата. 30 живеят във Варна. Любопитен факт е, че другите големи градове - Пловдив и Бургас, не могат да се похвалят с жители, които изкарват шестцифрени суми. 16 от най-заможните са от Добрич и 11 в Стара Загора. Вероятно става дума за хора, които печелят от зърно, коментираха анализатори.