Треньорът на „нафтата” удържа обещанието си, взе трима юноши за Литекс

В близките месеци ще се гледат изявите на още млади футболисти от скаутското звено на клуба, водено от Митко Трендафилов

На първата си официална пресконференция новият треньор на Нефтохимик Атанас Атанасов обеща да даде път на младите футболисти от юношеската школа, като привлече 3-4 юноши, да тренират с първия отбор. Треньорът явно веднага се е ориентирал в обстановката, подпомогнат и от своя помощник Ганчо Евтимов и още на мача с Литекс в неделя в тимовия лист на отбора фигурираха трима футболисти от юношеските формации. Това бяха халфът Михаел Орачев, който преди дни навърши 18 години, нападателят Евтим Димитров и защитникът Георги Енчев, който за пръв път попадна в групата на мъжете. Енчев в разговор с треньора Ганчо Евтимов сподели, че е чест за него да бъде в групата за този важен двубой.

Освен тримата млади футболисти, които са възпитаници на школата в основния състав започнаха двамата младежки национали Живко Петков и Емануил Манев, както и Петър Патев, Стамен Ангелов и Христо Лемперов, които също преминаха през школата на нафтата.

Плановете са в близките месеци да се гледат изявите на още млади футболисти от скаутското звено на клуба, водено от Митко Трендафилов, включително и играчи от други отбори в страната, за да може те да се интегрират и развиват в школата. Преди време именно от Нефтохимик тръгнаха много футболисти, стигнали до националния отбор и редица водещи тимове в страната и чужбина като Златко Янков, Георги Чиликов, Милен Георгиев, Симеон Чилибонов, Диян Петков, Стойко Сакалиев, Георги Сърмов и много други, сред които трябва да отличим и дошлите на по 16 - 17 години в нафтата Иван Чворович /Партизан Белград/, Владислав Стоянов, Орлин Старокин и Георги Божилов /ЦСКА/.